'Bayern-deal van 80 miljoen bijna rond; meer spelers op weg naar recordkampioen'

'Bayern-deal van 80 miljoen bijna rond; meer spelers op weg naar recordkampioen'

27-02-2019 07:02 Laatste update: 13:20
19

Technisch directeur Hasan Salihamidzic (foto) is druk bezig met het renoveren van de Bayern München-selectie en maakt overuren. Het Duitse BILD pakt woensdag groot uit met transfernieuws: meerdere spelers zijn op weg naar Der Rekordmeister.

Bayern heeft met Atlético Madrid-verdediger Lucas Hernández een akkoord bereikt over een zomerse transfer. De club wilde de Fransman afgelopen winter al halen, maar dat lukte niet. Met Hernández heeft Bayern een akkoord, waardoor alleen de transfersom nog op tafel moet komen. In zijn contract, dat tot 2024 loopt, staat een afkoopsom van tachtig miljoen euro. "We hebben goede gesprekken gehad en er gaat meer komen", laat Salihamidzic weten aan BILD.

Werner en Havertz
Daarnaast schrijft BILD dat ook Timo Werner mogelijk op weg is naar Bayern. De spits van RB Leipzig ligt nog vast tot 2020, maar komt eveneens in aanmerking voor een transfer in de zomer. Als Werner niet verlengt bij Leipzig, zoekt de club waarschijnlijk een vervanger. Er is echter nog geen bod gedaan door Bayern.

Salihamidzic sprak onlangs met zaakwaarnemer Daniel Dolonga. Dat gesprek ging niet alleen over de contractverlenging van zijn cliënt Serge Gnabry, maar ook Kai Havertz van Bayer Leverkusen kwam ter sprake, die eveneens wordt begeleid door Dolonga. Havertz is een van de grootste talenten van Leverkusen en moet ongeveer 65 miljoen euro kosten. De ploeg van Peter Bosz blokkeerde afgelopen zomer een transfer van Havertz naar Bayern, maar gaat deze keer wellicht wél overstag.

Hudson-Odoi, Brandt en Pépé
Bayern zoekt ook voor de vleugels een versterking. Callum Hudsun-Odoi van Chelsea kwam daarvoor afgelopen winter in aanmerking en staat nog steeds op de lijst van de Duitse grootmacht. Salihamidzic heeft echter ook alternatieven, want volgens BILD zijn ook Nicolas Pépé (OSC Lille) en Julian Brandt (Leverkusen) in beeld. Pépé (23) kost volgens diverse media 65 miljoen euro, daar waar Brandt op te pikken is voor 25 miljoen euro. Bayern gaat dertig miljoen bieden op Hudson-Odoi.

Ook wordt er gesproken over de toekomst van James Rodriguez. De Real Madrid-huurling kan definitief worden overgenomen voor 42 miljoen euro. Die gesprekken gaan naar verluidt verder in maart.