Van der Vaart: 'Een team als Manchester United of Tottenham zou beter zijn'

Van der Vaart: 'Een team als Manchester United of Tottenham zou beter zijn'

27-02-2019 07:36 Laatste update: 09:15
14

Rafael van der Vaart heeft zich uitgelaten over Gareth Bale, zijn oude ploeggenoot bij Tottenham Hotspur. De linkspoot uit Wales zou een slechte band onderhouden met zijn ploeggenoten bij Real Madrid. Spaanse media speculeren al een tijdje over de rol van Bale bij De Koninklijke.

Bale is gedaald in de pikorde van Real en weigerde zijn doelpunt tegen Levante te vieren met zijn ploeggenoten, wat voer was voor media in Spanje om te speculeren over de positie van de 29-jarige speler. "Ik ben een beetje verbaasd over wat er bij Real Madrid met Bale gebeurt", vertelt Van der Vaart in gesprek met AS

"Het is een erg goede speler. Het ontbreekt hem aan regelmaat. Er is meer druk dan bij Tottenham Hotspur. Ik denk dat dat een probleem is voor hem. Bale is een erg rustige jongen, hij wil graag alleen worden gelaten en heeft niet veel contact met z'n ploeggenoten. Het is belangrijk om in Spanje Spaans te spreken en ik denk dat hij een beetje eenzaam is. Als hij goed speelt is er niets aan de hand, maar als hij slecht speelt zijn er problemen."

Van der Vaart weet niet of Bale beter af is bij een andere club. "Misschien wel, maar ik denk dat hij bij Real wil blijven en meer wil spelen. Maar een team als Manchester United of een terugkeer bij Tottenham zou beter voor hem zijn, omdat mensen in Engeland anders zijn dan in Spanje."