'PSV wilde me niet laten gaan, ik raakte gefrustreerd en zei dat ook steeds vaker'

'PSV wilde me niet laten gaan, ik raakte gefrustreerd en zei dat ook steeds vaker'

27-02-2019 10:07
17

Doelman Kelle Roos droomt ervan in de toekomst in de Premier League te spelen en ook het Nederlands elftal te halen. In de jeugd zag hij de kans om bij Arsenal aan de slag te gaan ooit in rook opgaan, omdat PSV niet mee wilde werken.

Net voor de huidige doelman van Championship-club Derby County geblesseerd raakte als jeugdspeler van PSV, ging hij niet in op interesse van Arsenal. "Net zestien was ik. Ik veroordeel jongens niet die zo vroeg naar het buitenland gaan, want zeg maar eens nee tegen drie ton salaris als je in een sociale huurwoning bent opgegroeid. Maar ik vond het te vroeg voor het buitenland", aldus Roos in gesprek met Voetbal International. Na zijn blessure meldden de Londenaren zich opnieuw. "De club wilde me drie dagen op proef hebben. Maar PSV wilde me niet laten gaan. Ik was nodig op de training… Ik raakte gefrustreerd. En sprak dat ook steeds vaker uit", vertelt hij.

Roos was al niet zo gelukkig hoe PSV daarvoor met zijn blessure om was gegaan. Met een MRI-scan had zijn blessure snel verholpen kunnen worden, maar dat was volgens de club niet nodig. "Ik wil niet natrappen naar PSV, maar die periode was voor mij heel teleurstellend. In totaal stond ik bijna een jaar aan de kant, en raakte ik uit beeld bij de KNVB, door een blessure die zó verholpen had kunnen zijn. Ik hield er zelfs zo’n slecht gevoel aan over, dat ik voor mezelf op dat moment ook geen toekomst zag bij PSV."

Kort na de komst van technisch manager Marcel Brands vertrok Roos bij PSV, om uiteindelijk via amateurclub RKSV Nuenen in Engeland terecht te komen. Daar jaagt hij nu zijn dromen na. "Ik wil in de Premier League spelen. En als dat lukt, dan hoop ik ook in beeld te komen voor het Nederlands elftal. Het klinkt allemaal misschien nog ver weg, maar waarom zou het niet lukken? Ik ben 26 jaar, dat is nog best jong voor een keeper, en ik ontwikkel me nog elke week."