De Boer niet in imposant stadion: monstertruck-event gooit roet in het eten

De Boer niet in imposant stadion: monstertruck-event gooit roet in het eten

27-02-2019 11:20 Laatste update: 21:09
23

Frank de Boer speelt met Atlanta United de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Herediano niet in het imposante Mercedes-Benz Stadium. De Amerikaanse club moet uitwijken naar het Fifth Bank Stadium van Kennesaw State University , omdat in het grote stadion een monstertruck-event heeft plaatsgevonden en een motorcross race in aantocht is.

Dat is een flinke teleurstelling voor de formatie van De Boer, die een 3-1 achterstand uit de heenwedstrijd goed moet zien te maken. De ploeg kan de steun van de fans dus goed gebruiken. In het Fifth Bank Stadium is echter maar plek voor zo'n tienduizend fans, terwijl er in het Mercedes-Benz Stadium ruim zeventigduizend passen.

"Ik wil niet liegen, want ik ben niet goed in wiskunde of statistieken, maar ik denk dat we thuis negentig procent van onze wedstrijden winnen", tekent het Amerikaanse AJC op uit de mond van spits Josef Martinez. "We spelen in het Mercedes-Benz Stadium, niet bij Kennesaw. Dus we zijn er niet klaar voor. We moeten in het Mercedes-Benz spelen."

Middenvelder Julian Gressel is minder paniekerig. "We willen door, dat staat boven alles. Het maakt niet uit waar de wedstrijd is. Het was mooi geweest als we in Mercedes-Benz hadden gespeeld, maar in Kennesaw hebben we het de laatste keren ook goed gedaan."