Dijks beleeft 'heel gek moment' met Ronaldo: 'In Nederland vallen ze om'

Dijks beleeft 'heel gek moment' met Ronaldo: 'In Nederland vallen ze om'

27-02-2019 13:32 Laatste update: 15:01
48

Mitchell Dijks stond afgelopen weekend wederom oog in oog met Cristiano Ronaldo. Het was al voor de derde keer dit seizoen dat zijn club Bologna het opnam tegen het almachtige Juventus. Voorlopig blijft het nog wennen voor Dijks, spelen tegen zulke grote namen. 

"Bij een corner moest ik Ronaldo dekken. Vaak zet ik mijn lichaam erin en zeker in Nederland vallen ze dan snel om. Negen van de tien keer dacht ik bij cornerduels: wat is dat voor een licht veertje? Dat is hier wel even anders", vertelt de linksback in gesprek met Voetbal International. 

"Ik liep tegen Ronaldo op en voelde ineens zijn spieren, dat vond ik toch een heel gek moment. Costa, Dybala, Icardi; elke week sta ik hier tegenover grote namen."

Na een moeilijke periode bij Ajax zit Dijks nu lekker in zijn vel." Juventus, Napoli, Inter; ik heb er allemaal tegen gespeeld. Zeker als mens had ik die bevestiging echt even nodig. Hoe sterk je mentaal ook bent, je gaat toch twijfelen als coaches en fans geen vertrouwen meer in je hebben. Nu denk ik bij mezelf: Zie je Mitch, je kan het wél. Dat heb ik toch maar mooi geflikt."

Lees ook: "We hebben met Marc Overmars om de tafel gezeten. Wat doe ik hier nog?"