Geen Nederland, maar Marokko: 'Ik was er al lange tijd uit met mijn familie'

Geen Nederland, maar Marokko: 'Ik was er al lange tijd uit met mijn familie'

27-02-2019 17:37 Laatste update: 18:07
57

De keuze van Oussama Idrissi valt niet op Nederland, maar Marokko, zo werd vorige week bekend. De aanvaller van AZ is blij nu het hoge woord eruit is.

"Ik was er eigenlijk al lange tijd uit met mijn familie, maar de timing is belangrijk", vertelt Idrissi aan FOX Sports. "Ik ben iemand die graag netjes werkt en geen mensen wil teleurstellen, dus ik moest eerst een aantal zaken op een goede manier afhandelen. Iedereen weet het nu, dus dat dossier kunnen we afsluiten."

Idrissi speelde interlands voor Jong Oranje, maar Marokko wist hem uiteindelijk te verleiden. "De intentie was om Oranje te halen, maar Marokko kwam plotseling. Daar had ik vooraf niet op gerekend. Het was namelijk heel ver weg. Ik hield eerst de boot af vanwege Jong Oranje, maar we haalden het WK niet en toen ging ik nadenken. Ik heb een warm gevoel bij Marokko en ken veel jongens daar. Ik ben blij dat ik voor Marokko mag gaan spelen."

De keuze tussen Nederland en Marokko werd niet breed uitgemeten in de pers, tot blijdschap van Idrissi. "De mensen om me heen weten dat ik altijd met respect wil omgaan met anderen. Ik wil niet de stoere of interessante jongen uithangen. Dit ging over mijn carrière, dus ik moest er goed over nadenken. Het proces is netjes en vlekkeloos verlopen."

Lees ook: Idrissi verkiest Marokko boven Oranje: 'Koeman heeft hem dat laten weten'