Van der Heijden heeft 'klotegevoel' na echec: 'Kwamen niet meer in de duels'

Van der Heijden heeft 'klotegevoel' na echec: 'Kwamen niet meer in de duels'

28-02-2019 06:40 Laatste update: 11:22
53

Jan-Arie van der Heijden houdt een 'klotegevoel' over aan de halve finale van de TOTO KNVB Beker tegen Ajax. Woensdagavond speelde de verdediger met Feyenoord nog een redelijke eerste helft; na een ongelukkige tegengoal liep de aartsrivaal in het tweede bedrijf echter uit naar een ruime zege: 0-3. 

Bennett van Fessem
ROTTERDAM

De pijnlijke nederlaag in De Klassieker heeft tot gevolg dat Feyenoord dit seizoen eindigt zonder prijs. In de Eredivisie zijn de Rotterdammers al kansloos voor de titel en ook de beker gaat dus aan de neus van Van der Heijden en zijn collega's voorbij. 

"Je wil uiteraard terugkomen in de wedstrijd, maar Ajax maakte het veld heel groot, daardoor kwamen wij in de tweede helft niet meer in de duels. Daardoor leek het alsof wij achter de feiten aan het lopen waren", zei de verdediger na de wedstrijd, voor de camera van VoetbalPrimeur. "Uiteindelijk sta je hier met een klotegevoel."

Wat rest voor Feyenoord is nu de derde plek veiligstellen - niet iets waar Van der Heijden aan het begin van 2018/19 op had gehoopt. "Nee, klopt... Maar goed, het is niet anders. Zondag moeten we er weer staan. Europees voetbal is belangrijk voor de club, voor de supporters en voor ons als spelers."

Lees ook: Acht conclusies: Van Persie rouwt, De Ligt lacht en Ajax-fans naar De Kuip 

Lees ook: Spelersrapport: vijf onvoldoendes voor Feyenoord, De Ligt uitblinker bij Ajax

Het volledige interview met Van der Heijden is in onderstaande video te zien