Crisis en leegloop in Breda: Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt

Crisis en leegloop in Breda: "Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt"

28-02-2019 08:55 Laatste update: 11:22
15

Nicole Edelenbos, interim-directeur van NAC Breda, vindt het 'verschrikkelijk' wat er momenteel allemaal gebeurt in het Rat Verlegh Stadion. Dat zegt ze in een interview met BN DeStem. NAC is hekkensluiter in de Eredivisie en achter de schermen is er sprake van onrust én een leegloop. 

Manager jeugdopleiding Tim Gilissen maakte deze week zijn overstap naar Heracles Almelo bekend en ook assistent voetbalzaken Marion van Vroenhoven en commercieel manager Eric Matijsen nemen afscheid. Er lijkt sprake van totale chaos sinds Edelenbos, tijdelijk opvolger van de vertrokken Justin Goetzee, eind december aan de slag ging bij de club. "Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurt, maar ik heb mij nooit afgevraagd waar ik terecht ben gekomen", zegt ze.

"Financieel staat de club er goed voor. Daarom zeg ik: houd het overzicht. Alles is nu gericht op korte termijn. Ik begrijp de teleurstelling die leeft onder supporters en sponsoren. De boosheid komt voort uit onmacht."

Veel interesse
"Een dominosteentje valt om en mensen denken: hè, wie gaat er nog meer weg? Wie kan ik hierop aanspreken? Dat is complex. Tegelijkertijd ben ik realist, we moeten door. Om de spirit te houden, kunnen wij de koppies niet laten hangen. Gas geven en vooruit."

Het is de bedoeling dat NAC snel een definitieve opvolger van Goetzee aanstelt. "Het zou mij erg tegenvallen als wij niet binnen drie of vier weken bekendmaken wie mij opvolgt. Veel mensen zijn geïnteresseerd in de functie van algemeen directeur. We hebben echt iets te kiezen."

Lees ook: Grote onrust bij NAC, sponsoren zeggen vertrouwen op: 'Nemen dit heel serieus'