De Jong krijgt '9+': 'Allemensen, wat heb ik van hem genoten'

De Jong krijgt '9+': 'Allemensen, wat heb ik van hem genoten'

28-02-2019 13:33 Laatste update: 13:36
89

Frenkie de Jong speelde zijn beste wedstrijd voor Ajax tot nu toe. Dat stelt Henk Spaan een dag na de bekerzege van Ajax op Feyenoord in Het Parool.

'Hij heerste met onderscheppingen, rushes, passes: niet iemand die je 'een talent' noemt, maar gewoon de beste van het veld. Allemensen, wat heb ik genoten van die Frenkie de Jong', schrijft Spaan, die '9+' boven zijn opiniestuk heeft gezet. De Amsterdammers wonnen de bekerklassieker in De Kuip met 0-3. De Jong scoorde niet en gaf ook geen assists, maar blonk volgens Spaan toch uit. 

'Beter speelde hij voor Ajax nog niet', is hij stellig 'In de tweede helft ging ik hem turven, gewoon met pen en papier, en kwam al likkebaardend tot een stuk of vijftien geweldige acties', aldus Spaan. 'Voor zover ik me al zorgen heb gemaakt over Frenkies toekomst bij Barcelona, zijn die nu voorbij.'

Na de overwinning in De Kuip mag Ajax zich opmaken voor de volgende grote wedstrijd. Na een competitievrij weekend, de wedstrijd tegen PEC Zwolle werd verplaatst, wacht volgende week Real Madrid in de Champions League. 

Lees ookWaarom De Jong defensief top was en offensief minder indruk maakte bij Ajax