De Boer en Atlanta na 9 minuten al boven Jan: laatste acht van de Champions League

01-03-2019 07:00
33

Frank de Boer en Atlanta United hebben zich herpakt na de zeperd in de debuutwedstrijd van de nieuwe trainer. De Amerikaanse kampioen ging in Costa Rica onderuit tegen Club Sport Herediano, maar repareerde de schade in het vertrouwde Georgia: 4-0.

Atlanta United kon vanwege een monstertruck-event niet in het eigen stadion spelen, maar liet zich daar niet door afleiden. Al na negen minuten had het de 3-1 in de heenwedstrijd omgebogen. De Venezolaanse vedette Josef Martinez prikte al in de eerste minuut de 1-0 binnen en Julian Gressel bekroonde niet veel later een vlotte aanval over rechts.

De doelpuntenmachine stokte vervolgens, maar in de tweede helft liep Atlanta United alsnog uit naar een ruime overwinning. Brek Shea bood Martinez de 3-0 op een presenteerblaadje aan en Leandro González Pirez legde met een mooie kopbal de 4-0 eindstand vast.

Hiermee heeft Atlanta United zich bij de laatste acht van de CONCACAF Champions League geschaard. Het Mexicaanse Monterrey CF Monterrey zal de volgende horde op weg naar de halve finale worden. Zondagnacht (Nederlandse tijd) begint het Major League Soccer voor De Boer en de zijnen: DC United is dan de tegenstander.