'Beste verdediger ter wereld Van Dijk moet speler van het jaar worden in Engeland'

'Beste verdediger ter wereld Van Dijk moet speler van het jaar worden in Engeland'

01-03-2019 09:30
61

Virgil van Dijk heeft recht op de prijs voor PFA Player of the Year, de trofee voor beste speler van de Premier League. Dat is de mening van Liverpool-teamgenoot Andrew Robertson, die de aanvoerder van het Nederlands elftal de beste verdediger ter wereld vindt.

Mede dankzij Van Dijk en Robertson kreeg Liverpool dit seizoen pas vijftien treffers tegen. Daarmee hebben The Reds de minst gepasseerde defensie van de Premier League. "Hij maakt mijn leven makkelijker, dat is zeker", zegt Robertson tegen onder meer The Liverpool Echo. "Wanneer er een tegenstander op je af komt, weet je dat je de steun van Virgil hebt, hij staat bijna nooit uit positie."

"Virgil is voor mij de beste centrumverdediger van de wereld", vervolgt de linksback zijn lofzang. "Vanwege de manier waarop hij speelt en vanwege het vertrouwen dat hij uitstraalt. Hij is bovendien nog jong (27, red.) en kan nog beter worden. Daar werkt hij iedere dag hard voor."

John Terry was in het seizoen 2004/'05 de laatste verdediger die de PFA Player of the Year Award won. Robertson schuift Van Dijk naar voren als de opvolger van het Chelsea-icoon. "Als het seizoen nu voorbij zou zijn, dan zou ik de prijs zeker aan hem geven. Wanneer hij in de laatste tien wedstrijden van dit seizoen hetzelfde presteert als in de wedstrijden die we al hebben gespeeld, dan is er geen reden om hem de prijs niet te laten winnen."

Liverpool gaat momenteel aan kop in de Premier League. De voorsprong op Manchester City bedraagt één punt.

Lees ookVan Dijk maakt er twee voor Liverpool tijdens ruime zege op Watford

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s