Ihattaren krijgt voorkeur boven aankopen PSV: 'Grote kans dat hij blijft staan'

Ihattaren krijgt voorkeur boven aankopen PSV: 'Grote kans dat hij blijft staan'

03-03-2019 09:47 Laatste update: 09:53
85

Mohammed Ihattaren en Michal Sadílek beleefden een 'heel goed' basisdebuut voor PSV in de Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior (0-2 winst). Volgens clubwatcher Rik Elfrink maakt vooral de zeventienjarige spelmaker kans om te blijven staan.

Ihattaren kreeg de voorkeur boven miljoenenaankopen Gastón Pereiro en Erick Gutiérrez. "Ik vond het een heel goed debuut van de youngsters. Van Ihattaren vond ik heel knap: het is een jongen van 17, dus je zou kunnen denken: die gaat heel geforceerd op zoek naar een hoofdrol. Maar ik vond dat hij heel sober speelde als het moest en creatief als het kon. Hij speelde in dat elftal alsof hij er al jaren in speelde", zegt Elfrink op de website van het Eindhovens Dagblad.

Ook Sadílek draaide ogenschijnlijk moeiteloos mee in het elftal van trainer Mark van Bommel. "Hij gooide zich overal voor. Dat is een heerlijke speler om erbij te hebben. Hendrix zal echt wel weer gaan terugkomen, dat is ook een kwestie van ervaring. Het is wel zo dat die jongens allebei hebben laten zien naadloos in dit elftal te passen en dat is een prettige gedachte voor PSV."

"Ik vind dat ze op basis van dit optreden het de gevestigde orde moeilijk maken. En ik denk dat Ihattaren best een grote kans maakt dat hij blijft staan. Dat zou me niks verbazen", besluit Elfrink.

Lees ook: PSV maakt geen fout en wint dankzij uitblinkende Bergwijn van Excelsior

Lees ook: Van Bommel legt basisdebutanten PSV langs de meetlat: 'Mo maakt zich niet druk'