'Huub Stevens mogelijk uit trainerspensioen gehaald om crisis te bezweren'

'Huub Stevens mogelijk uit trainerspensioen gehaald om crisis te bezweren'

04-03-2019 07:32
17

Schalke 04 verkeert in een sportieve crisis en dus staat de baan van trainer Domenico Tedesco op de tocht. De club uit Gelsenkirchen denkt aan Huub Stevens om de crisis te bezweren, meldt het doorgaans goed ingevoerde BILD.

Mocht Tedesco worden ontslagen, dan is de 65-jarige Nederlander één van de twee kandidaten om het stokje op interim-basis over te nemen. Het bestuur denkt in eerste instantie aan oud-speler Mike Büskens, maar binnen de club uit Gelsenkirchen gaan ook veel stemmen op voor Stevens, die in het verleden zeer succesvol was met Schalke.

Stevens had Schalke van 1996 tot 2002 onder zijn hoede. In die tijd beleefde de club hoogtijdagen. Zo won de Limburger de UEFA Cup en twee keer de DFB Pokal. Hij werd door de fans van Schalke zelfs uitgeroepen tot trainer van de eeuw. Ook in het seizoen 2011/'12 stapte Stevens al eens tijdelijk in. Stevens behoort momenteel tot de raad van commissarissen van Die Königsblauen, die slechts vier punten boven de degradatiestreep staan in de Bundesliga.

Büskens of Stevens zou hoe dan ook als tussenpaus dienen in de Veltins-Arena. Marco Rose van RB Salzburg staat hoog op het lijstje om komende zomer bij Schalke aan de slag te gaan. De 42-jarige oefenmeester werd eerder genoemd als opvolger van Julian Nagelsmann bij Hoffenheim.