PSV maakt 'dure fout' met Lammers: 'Nieuwe zaakwaarnemer met contacten'

PSV maakt 'dure fout' met Lammers: 'Nieuwe zaakwaarnemer met contacten'

05-03-2019 12:48 Laatste update: 14:41
80

PSV kan weleens spijt gaan krijgen van de verhuur van Sam Lammers aan sc Heerenveen. Dat stelt Henk Spaan dinsdag in zijn column in Het Parool. Lammers, eigendom van de Eindhovenaren, doet het dit seizoen uitstekend in Friesland. 

'In december 2016 schreef ik dat PSV met Lammers niet de fout zou maken die ze met Huntelaar wel hadden gemaakt. Daarvoor waren scorende spitsen te duur geworden. Ik had ongelijk, ze maakten de fout wel. Lammers kreeg ten onrechte niet de kansen die Ihattaren en Gakpo wel krijgen', schrijft Spaan.

'Nu hij schittert bij Heerenveen, nam hij een nieuwe zaakwaarnemer, die van Emre Can, met goede contacten in de Bundesliga. Ik denk dat de Duitsers de mooie goal van Michel Vlap, nadat Lammers de bal nog mooier had aangenomen en hem twee keer zo mooi had voorgegeven met zijn buitenkant rechts, al een keer of tien hebben afgekeken.'

Lammers (21) scoorde dit seizoen 13 keer in 22 competitieduels. De teller van teamgenoot Vlap (21) staat op 12 goals in 24 optredens. 'Ze zullen zich afvragen of ze naast de spotgoedkope Lammers ook Vlap met zijn Bergkampvoeten er niet bij moeten nemen. Lammers en Vlap: twee voor de prijs van één', besluit Spaan. 

Lees ook: 'PSV in gesprek met uitblinker Piroe, topseizoen Lammers complicerende factor'