L'Equipe ziet 'perfecte wedstrijd' van Tadic: tiende (!) maximale score sinds 1988

L'Equipe ziet 'perfecte wedstrijd' van Tadic: tiende (!) maximale score sinds 1988

06-03-2019 07:38 Laatste update: 08:50
52

De Franse pers was diep onder de indruk van het spel van Dusan Tadic tegen Real Madrid dinsdagavond. De Servische gelegenheidsspits scoorde eenmaal, bereidde twee treffers voor en kreeg een tien van het toonaangevende L'Équipe én France Football.

Volgens L'Équipe speelde Tadic 'de perfecte wedstrijd' in het Estadio Santiago Bernabeu. De dertigjarige Serviër is pas de tiende speler sinds 1988 (!) die de maximale score krijgt toebedeeld van de toonaangevende sportkrant. De voorganger van Tadic luistert naar de naam Neymar, die op 17 januari vier keer scoorde tijdens de Ligue 1-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain-Dijon (8-0).

Tadic heeft na zijn prestatie tegen De Koninklijke gezelschap van onder meer Lionel Messi en Robert Lewandowski. De vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar scoorde in 2010 vier keer tegen Arsenal en wist twee jaar later zelfs vijf keer het net te vinden tegen Bayer Leverkusen. Lewandowski scoorde in 2013 vier keer namens Borussia Dortmund tijdens de Champions League-halve finale tegen Real Madrid.

L'Équipe deelt verder een 9 uit aan Matthijs de Ligt. Noussair Mazraoui, Donny van de Beek en David Neres waren volgens de gezaghebbende sportkrant de 'dissonanten' en kregen een 7. De overige Ajacieden konden een 8 op hun rapport zetten. France Football geeft Tadic eveneens een 10 en vond het spel van Frenkie de Jong een 9 waard. Verder konden Lasse Schöne en Daley Blind op een 8 rekenen. De backs Mazraoui en Nicolas Tagliafico waren in de ogen van het Franse tijdschrift de zwakste schakels aan Amsterdamse zijde: zij kregen een 5 en een 6.

Lees ook: Buitenlandse pers prijst 'sprankelend' Ajax: 'Grootste stunt uit geschiedenis'