Europees succes Ajax is 'momentopname': De verschillen zijn niet zo groot

Europees succes Ajax is 'momentopname': "De verschillen zijn niet zo groot"

06-03-2019 21:55 Laatste update: 22:05
107

Ajax maakte dinsdagavond reclame voor zichzelf en het Nederlandse voetbal door titelhouder Real Madrid uit de Champions League te knikkeren. In België roept dat vraagtekens op, maar Harm van Veldhoven stelt de zuiderburen gerust.

Ondanks de Europese successen van Ajax, staat België nog een stuk hoger op de coëfficiëntenlijst van de UEFA. "Ik denk dat de Belgische clubs met meer zijn om punten te pakken, terwijl het in Nederland vooral van Ajax en PSV moet komen", aldus Van Veldhoven, die nu technisch directeur is bij Roda JC, in gesprek met Sporza.

Wedden

Meer odds

"In totaliteit is de Belgische competitie sterker. Zondag speelt Ajax tegen Fortuna Sittard, een wedstrijd die ze ook op 50 procent naar hun hand kunnen zetten. In België is dat toch moeilijker. Nederland heeft met PSV en Ajax een sterke top-twee, maar dan gaapt er een enorme kloof."

Van Veldhoven ziet de topprestaties van Ajax als een incident. "Ik denk niet dat Nederland België zal voorbijsteken op de ranking. Wat nu gebeurd is, is ook een beetje een momentopname. De verschillen zijn niet zo groot, al worden in Nederland wel iets andere accenten gelegd. Maar de Belgische competitie is echt niet minder dan de Nederlandse."