Update: Monchi breekt per direct met AS Roma, ruim baan voor Arsenal

Update: Monchi breekt per direct met AS Roma, ruim baan voor Arsenal

08-03-2019 13:56 Laatste update: 09:27
45

Ajax lijkt niet langer te hoeven vrezen voor een vertrek van directeur spelersbeleid Marc Overmars naar Arsenal. The Gunners staan op het punt om Monchi in te lijven, melden Italiaanse media.

Volgens onder meer de Corriere dello Sport is Monchi aan zijn laatste dagen bezig bij AS Roma. Na trainer Eusebio Di Francesco zal ook de Spaanse directeur vrijdag de deur van het Stadio Olimpico achter zich dichttrekken. Monchi verklaart zich solidair met zijn trainer, die de 3-0 nederlaag tegen SS Lazio in de Derby della Capitale met zijn ontslag moest bekopen.

Monchi stond nog altijd achter Di Francesco, maar werd overruled door de rest van de Roma-directie. Beide partijen nemen waarschijnlijk in onderling overleg afscheid. Dat maakt de weg vrij voor Arsenal, dat een opvolger zoekt voor Sven Mislintat. Monchi en Overmars gelden al enige tijd als de belangrijkste kandidaten voor de functie in het Emirates Stadium.

Manager Unai Emery van The Gunners werkte in het verleden bij Sevilla al succesvol samen met Monchi. De twee leidden Sevilla onder meer naar drie Europa League-titels.

Update 13.56: Monchi is met onmiddellijke ingang geen sportief directeur meer bij AS Roma. De Italiaanse topclub meldt vrijdagmiddag dat het contract van de Spanjaard in overleg is ontbonden. Het vertrek van Monchi komt daags na het ontslag van trainer Eusebio Di Francesco, die zijn congé kreeg na de Champions League-uitschakeling tegen FC Porto. Monchi lijkt nu hard op weg naar Arsenal.