'Kluivert en Karsdorp zien AS Roma razendsnel oude bekende verwelkomen'

'Kluivert en Karsdorp zien AS Roma razendsnel oude bekende verwelkomen'

08-03-2019 09:45
30

Claudio Ranieri moet de nieuwe trainer van Justin Kluivert en Rick Karsdorp worden bij AS Roma. De ervaren oefenmeester wordt waarschijnlijk spoedig gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Eusebio Di Francesco.

Ranieri geniet de voorkeur boven de twee andere kandidaten, Laurent Blanc en Paulo Sousa, zo meldt onder meer Sky Italia. Hij stond eerder tussen 2009 en 2011 aan het roer bij Roma. Ook als voetballer heeft hij een verleden in het Stadio Olimpico.

Ranieri werd vorige maand ontslagen door Fulham, hoewel hij pas sinds november in dienst was in Londen. Eerder was hij in de Premier League wel succesvol met Leicester City, dat hij in 2016 naar de landstitel leidde. Ranieri stond in het verleden onder meer aan het roer bij Valencia, Atlético Madrid, Internazionale en AS Monaco.

Roma maakte donderdag bekend dat Di Francesco is ontslagen. Hij kon niet voorkomen dat de Romeinen werden uitgeschakeld door FC Porto in de achtste finale van de Champions League. Bovendien kwam de 3-0 competitienederlaag tegen stadgenoot SS Lazio zaterdag hard aan. Technisch directeur Monchi lijkt ook spoedig te vertrekken.