Wormuth niet blij met Zweedse bondscoach: 'Heeft niet gebeld of hij kan spelen'

Wormuth niet blij met Zweedse bondscoach: 'Heeft niet gebeld of hij kan spelen'

08-03-2019 23:59 Laatste update: 09-03-2019 08:06
10

Heracles Almelo-coach Frank Wormuth is nog niet zeker van de inzetbaarheid van Kristoffer Peterson in de wedstrijd tegen FC Emmen aankomend weekend. De Zweedse aanvaller zit ondanks zijn blessure bij de nationale selectie, maar Wormuth is niet te spreken over het handelen van de Zweedse bondscoach Janne Andersson.

De Heracles-coach is duidelijk voorafgaand aan de wedstrijd tegen Emmen. "Wij bepalen uiteindelijk of hij speelt of niet", zegt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Kris zegt altijd dat het kan, maar we gaan eerst testen of het met een masker goed gaat. Hij wil zelf graag, ook omdat hij in de voorselectie van Zweden zit."

Wormuth is niet helemaal tevreden met de handelswijze van de Zweedse bondscoach Andersson. "Hij heeft me nog niet gebeld, om te vragen of Peterson überhaupt kan spelen. Ik vind het normaal dat trainers contact met elkaar hebben. Ook na afloop van een interlandperiode. Ik wil weten wat spelers hebben gedaan, zodat we weten wat hij fysiek aan kan. We hebben het wel over kapitaal."