Opvallende uitspraak Advocaat: 'Ze hebben Bazoer bij Ajax verkeerd gebruikt'

Opvallende uitspraak Advocaat: 'Ze hebben Bazoer bij Ajax verkeerd gebruikt'

Gepubliceerd: zaterdag 9 maart 2019 om 11:30za 09-03-2019 om 11:30

Dick Advocaat vindt dat Riechedly Bazoer tot nu toe verkeerd is gebruikt. Bij FC Utrecht krijgt de gehuurde middenvelder van VfL Wolfsburg een aanvallendere rol, terwijl hij bekend staat als verdedigende middenvelder.

Bazoer debuteerde bij Ajax in het seizoen 2014/2015 en werd door Frank de Boer vrijwel altijd als verdedigende middenvelder gebruikt. Ook bij het Nederlands elftal en Wolfsburg speelde hij daar. Bij Utrecht dus niet, vertelde Advocaat vrijdagavond voor de wedstrijd tussen Utrecht en FC Groningen aan FOX Sports.

"Hij is geen verdedigende middenvelder. Dan hebben ze hem bij Ajax waarschijnlijk verkeerd gebruikt", zegt Advocaat. "Het is een echte box-to-box-speler die aan de bal goed is, maar zonder bal toch kwetsbaar is. Dan kun je geen verdedigende middenvelder zijn."

Advocaat koos bewust voor Bazoer. "Ja, die wil ik ook wel een keer zien. Ik vind dat Othman (Boussaid, red.) het uitstekend heeft gedaan. Qua werklust ook, maar naar de goal toe moet hij nog verbeteren. Dat heb ik hem ook verteld.

"Als je negentien bent en vier keer in de basis staat, betekent dat dat hij in de pikorde naar boven is gekomen. Bazoer is aan de bal sterker en heeft meer naar de goal. We spelen thuis, dus..." De wedstrijd tussen Utrecht en Groningen eindigde in een gelijkspel.

Poll

Ben jij het met Advocaat eens?

(2447 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws