'Ajax wilde twee miljoen euro betalen voor mij, net als Sassuolo'

'Ajax wilde twee miljoen euro betalen voor mij, net als Sassuolo'

10-03-2019 10:49
25

Hendrik Van Crombrugge kon twee seizoenen geleden de transfer maken naar Ajax, maar de doelman koos bewust voor een langer verblijf bij KAS Eupen. Hij wilde graag een stap zetten in de Belgische competitie.

Eupen promoveerde in 2016 naar de Jupiler Pro League, waar Van Crombrugge indruk maakte. "Na het eerste seizoen was er interesse van Ajax. Ik heb toen besloten daar niet naartoe te gaan. Ik wou bevestigen, in de hoop om daarna weg te kunnen", vertelt hij aan Sport/Voetbalmagazine. "Maar de Belgische transfer, waar ik mijn zinnen had op gezet, kwam er niet. Naar het buitenland had toen gekund, maar dat is net niet doorgegaan."

Naar verluidt wilde Eupen twee miljoen euro voor Van Crombrugge hebben. Buitenlandse clubs, waaronder Ajax, wilde dat betalen. Een Belgische club weigerde dat. "Als Belgische clubs vinden dat ik dat niet waard ben, moet ik dat aanvaarden. Ajax wilde dat wel betalen voor mij, en Sassuolo ook."

"Dan is het aan mij om daar lessen uit te trekken. Maar uitstel is geen afstel. Als er dit keer een goeie aanbieding komt uit het buitenland waar de drie partijen zich in vinden, doe ik het wel. Voor mijn carrière is het nodig om ergens naartoe te gaan waar ik uit mijn comfortzone word gehaald. Ik wil weten waar mijn sportieve limieten liggen."

Siebe Blondelle, ploeggenoot van Van Crombrugge en oud-speler van VVV-Venlo en Vitesse, had het wel geweten als hij naar Ajax kon. "Ik was zeker naar Ajax gegaan, maar ook naar Sassuolo. Want ik ben, verdediger zijnde, een fan van Italiaans voetbal, het land waar verdedigen een kunst is. Hendrik had dat ook aangekund, zowel Ajax als Sassuolo, maar als je je niet honderd procent goed voelt bij een keuze, blijf je beter."