'Odegaard heeft de basiskwaliteiten voor Ajax, maar 20 miljoen hele smak geld'

'Odegaard heeft de basiskwaliteiten voor Ajax, maar 20 miljoen hele smak geld'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 07:57ma 11-03-2019 om 07:57

Laatste update: maandag 11 maart 2019 om 08:19ma 11-03-2019 om 08:19

Martin Odegaard is dit seizoen steevast de uitblinker bij Vitesse en wordt inmiddels in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Edo Ophof, rapporteur van De Telegraaf, prijst de twintigjarige Real Madrid-huurling, maar schrikt van de genoemde transfersom.

"Odegaard is een speler met oog voor de ruimte en hij heeft een geweldige traptechniek", zegt Ophof in de ochtendkrant na Vitesse – Feyenoord (1-1). "Zijn grootste kwaliteit is de eenvoud. Zijn eerste balaanname verloopt altijd relatief soepel, waarmee hij tijd en ruimte voor zichzelf creëert. Met die kwaliteiten weet hij vaak zijn stempel te drukken op de duels van Vitesse."

Odegaard was dit seizoen goed voor vijf doelpunten en zes assists. Ophof is niet verrast dat de Noor wordt gelinkt aan Ajax. "Hij heeft de basiskwaliteiten die bij Ajax passen. De belangrijkste vraag is hoe hij zich verder zal ontwikkelen wanneer hij daadwerkelijk de stap naar Amsterdam maakt. Is hij mentaal sterk genoeg? En hoe functioneert hij bij balverlies? In de omschakeling laat hij immers nog wel eens iemand lopen."

Het genoemde prijskaartje van twintig miljoen euro, vindt de oud-verdediger van de Amsterdammers wel te gortig. "Odegaard is technisch begaafd en denkt altijd vooruit. In dat opzicht kan hij ook bij Ajax rendement halen. De stap naar een topclub maken is echter één, jezelf daar ook bewijzen een tweede. Dan is twintig miljoen euro wel een hele smak geld."

Lees ook: 'Ajax-doelwit' Odegaard lacht om 20 miljoen: 'We gaan in de zomer praten'

Poll

Moet Ajax vol voor Odegaard gaan?

(13128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws