'Hele lastige situatie' rond Kramer: 'Het is gewoon een dikke rode kaart'

'Hele lastige situatie' rond Kramer: 'Het is gewoon een dikke rode kaart'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 11:13ma 11-03-2019 om 11:13

Ronald de Boer vond het een 'dikke rode kaart', Reinold Wiedemeijer weet het zo net nog niet. Zondagavond bij Dit was het weekend op FOX Sports kwam een elleboog van Michiel Kramer tijdens het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen (0-0) uitgebreid te sprake. 

In stadion Galgenwaard plantte Kramer z'n elleboog in het gezicht van tegenstander Samir Memisevic. "Dit was een hele onnatuurlijke beweging", aldus Ronald de Boer. "Voor mij is er geen vraag of dit opzettelijk was of niet. Dit was gewoon een dikke rode kaart."

Wiedemeijer, die namens de KNVB elke zondagavond reageert op een aantal momenten uit de voorbije speelronde, heeft z'n twijfels. "Wij vinden het een hele lastige situatie. Het komt hier toch weer op interpretatie aan. Het gaat om de echte opzet. Is die er nou wel of niet? Is het een handbeweging, een veeg, is het een échte elleboogstoot? Dat zie ik er niet in."

De beweging van Kramer zit volgens Wiedemeijer 'in een schemergebied'. "Maar als Björn Kuipers wat had gezien en rood had gegeven, dan had de VAR hem ook gesteund."

Lees ook: Michiel Kramer spreekt opzet tegen: 'Misschien ook wel het stempel dat je hebt'

Poll

Vond jij het rood waard?

(2028 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws