AS Roma komt met schrik vrij bij debuut Ranieri, Haller belangrijk voor Frankfurt

11-03-2019 22:34 Laatste update: 22:40
40

AS Roma kwam thuis tegen Empoli met de schrik vrij en won de eerste wedstrijd onder Claudio Ranieri. Eintracht Frankfurt heeft op bezoek bij Fortuna Düsseldorf een ruime zege geboekt. Voormalig FC Utrecht-spits Sebastian Haller maakte er twee.

AS Roma 2-1 Empoli
In eigen stadion boekte AS Roma een minimale zege op Empoli. De Romeinen begonnen met Justin Kluivert in de basis en kwamen binnen tien minuten op voorsprong via een afstandsschot van Stephan El Shaarawy. Kort daarna was het alweer gelijk nadat Juan Jesus de bal in eigen doel werkte. Via een kopbal van Patrick Shick kwam Roma voor rust alsnog op voorsprong.

Met Rick Karsdorp voor Justin Kluivert probeerde Roma de laatste tien minuten te overleven. Even daarvoor kreeg Alessandro Florenzi namelijk zijn tweede gele en dus rode kaart. Via Rade Krunic leek Empoli alsnog een punt te pakken in de Italiaanse hoofdstad, maar de VAR greep in en keurde het doelpunt af wegens hands.

Fortuna Düsseldorf 0-3 Eintracht Frankfurt
Met Jonathan de Guzman in de basis heeft Eintracht Frankfurt de vijfde plek in de Bundesliga overgenomen van Bayer Leverkusen. De Guzman deed tachtig minuten mee bij de bezoekers. Toen hij het veld verliet stond het nog maar 0-1 via een goal van Goncalo Paciencia.

Pas in de slotfase liep Eintracht Frankfurt uit naar een comfortabele zege. Invaller Sebastian Haller was verantwoordelijk voor beide goals: 0-3.