Dumfries uitgefloten: 'Ik ben er nooit zo'n fan van als de aanval bij hem start'

Dumfries uitgefloten: 'Ik ben er nooit zo'n fan van als de aanval bij hem start'

Gepubliceerd: dinsdag 12 maart 2019 om 07:31di 12-03-2019 om 07:31

Laatste update: dinsdag 12 maart 2019 om 08:55di 12-03-2019 om 08:55

Denzel Dumfries werkte zich in vier jaar tijd op van de amateurs naar het Nederlands elftal, maar zijn stormachtige ontwikkeling is momenteel tot stilstand gekomen. De publiekslieveling van PSV kampt met een kleine vormcrisis en werd zaterdagavond tegen NAC Breda zelfs uitgefloten door een deel van de Eindhovense aanhang.

Alex Pastoor liet Dumfries bij Sparta debuteren in het betaald voetbal en kijkt op van de hooggespannen verwachtingen rondom zijn voormalige pupil. "Denzel staat een beetje symbool voor alle PSV-spelers momenteel: ze zijn als een raket gekomen in het eerste deel van dit seizoen", laat de momenteel clubloze trainer weten aan het Algemeen Dagblad. "Na de winterstop verwacht iedereen dan een verdubbeling van de geleverde prestaties. Maar eerst maar eens een heel seizoen bevestigen wat je al deed. Dát is al lastig zat."

Volgens Pastoor speelt Dumfries momenteel niet in zijn kracht. De rechtsback moest tegen NAC de opbouw van achteruit voor zijn rekening nemen. "Ik ben er nooit zo'n fan van als de aanval bij Dumfries start. Sowieso niet als een back het eerste aanspeelpunt is", stelt de oud-trainer van onder meer Excelsior, NEC en Sparta. "De kracht van Denzel is de bal krijgen als-ie al op stoom ligt bij het opkomen. Dan kan hij doordenderen."

Lees ook: De Boer: 'Ik begrijp wel waar het gefluit richting Dumfries vandaan komt'

Poll

Is Dumfries de beste rechtsback die er in Nederland rondloopt?

(1278 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws