De Boer: 'Ik begrijp wel waar het gefluit richting Dumfries vandaan komt'

De Boer: 'Ik begrijp wel waar het gefluit richting Dumfries vandaan komt'

11-03-2019 10:10
52

Ronald de Boer vindt het niet heel vreemd dat de supporters van PSV zich zaterdagavond ergerden aan het spel van Denzel Dumfries. De rechtsback van de koploper is momenteel zichzelf niet, ziet De Boer. 

Tijdens het thuisduel met NAC (2-0 zege) klonken er zaterdag regelmatig fluitconcerten vanaf de tribunes in het Philips Stadion. Met name Dumfries was de pineut - en De Boer denkt te weten waarom. "We hebben teruggekeken en dan begrijp je wel een beetje waar het vandaan komt", zei de analist zondagavond bij FOX-show Dit was het weekend

"Hij neemt totaal geen initiatief. We kennen de Dumfries uit de eerste seizoenshelft. Een verademing, continu opstomen. Nu was er totaal geen initiatief. Tegen NAC was het steeds terug, telkens weer."

"Dat gefluit heeft natuurlijk effect op hem. Totaal geen zelfvertrouwen heeft hij nu. Zonder bal rennen, opstomen, dát kennen we van hem. Dat moet hij veel vaker doen, niet twijfelen. Hij moet zich niet gek laten maken door het PSV-publiek. Misschien is het wel zo dat-ie zó veel wedstrijden heeft gespeeld, dat het kaarsje nu langzaam uitgaat."

Lees ook: Van Bommel baalt van PSV-fans: 'Het publiek moet hem daarin steunen'

Lees ook: PSV uitgefloten door eigen fans: 'Blijkbaar snapt men ons clublied niet'