'De reactie van de bondscoach: Ihattaren is welkom, maar het wordt niet makkelijk'

'De reactie van de bondscoach: Ihattaren is welkom, maar het wordt niet makkelijk'

12-03-2019 09:59
96

PSV-talent Mohammed Ihattaren wordt al jarenlang gevolgd door de Marokkaanse voetbalbond. De zeventienjarige linkspoot speelde interlands voor vrijwel alle jeugdelftallen van Oranje, maar Marokko wil de PSV'er nu overtuigen om voor de Leeuwen van de Atlas te spelen.

Ihattaren zou in dat geval het voorbeeld volgen van Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Oussama Idrissi, die Marokko eveneens boven Nederland verkozen. Mark Wotte, de Nederlandse bondscoach van Jong Marokko, noemt Ihattaren een 'heel interessante speler'. De oud-trainer van onder meer Willem II, FC Den Bosch en RKC Waalwijk heeft al contact gehad met bondscoach Hervé Renard. "Zijn reactie was: het is een fantastisch talent en hij zou zeer welkom zijn, maar het gaat niet eenvoudig worden", vertelt Wotte aan De Telegraaf.

De PSV-spelmaker lijkt vooralsnog namelijk niet van plan om al te beslissen over zijn interlandcarrière. "In het geval van Ihattaren is het laatste wat ik ervan gehoord heb dat hij heeft aangegeven bij de Nederlandse jeugdploegen te willen blijven en nu geen definitieve beslissing te willen nemen", deelt Wotte de stand van zaken. "Als een speler of iemand uit zijn omgeving zoiets aangeeft, gaan we hem niet elke dag bellen."

Lees ook: 'Marokkaanse bond wil toeslaan en zet sterren in om Ihattaren te overtuigen'