'Marokkaanse bond wil toeslaan en zet sterren in om Ihattaren te overtuigen'

'Marokkaanse bond wil toeslaan en zet sterren in om Ihattaren te overtuigen'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 16:05ma 11-03-2019 om 16:05

PSV-pareltje Mohamed Ihattaren is op de radar verschenen bij de Marokkaanse voetbalbond (FRMF). Dat melden diverse media uit het Afrikaanse land maandag. Ihattaren beschikt over een Nederlands en een Marokkaans paspoort. Voor beide landen kan en mag de stilist A-interlands spelen. 

De FRMF gaat nu blijkbaar een poging wagen om Ihattaren te overtuigen van een keuze voor de nationale ploeg van Marokko. De tiener van PSV speelde de afgelopen jaren diverse interlands voor vertegenwoordigende teams van Oranje, maar zolang hij nog geen A-interland op z'n naam heeft staan, ligt de definitieve keuze voor Nederland of Marokko nog open.

In de afgelopen jaren kozen diverse spelers met jeugdinterlands namens Oranje uiteindelijk voor Marokko. Meest bekende voorbeeld is Hakim Ziyech. Ook onder meer Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat en Oussama Idrissi lieten hun keuze vallen op De Leeuwen van de Atlas. 

Volgens Marokkaanse media hoopt de FRMF dat een aantal bekende namen uit de Nederlandse competitie Ihattaren een zetje in de juiste richting geeft door op hem in te praten en er zo voor zorgt dat hij uiteindelijk voor Marokko kiest. 

Lees ook: Waarom Ihattaren nú al zo goed is en PSV met de tiener goud in handen heeft

Poll

Moet Ronald Koeman snel in gesprek met Ihattaren om hem te overtuigen?

(4506 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws