'Maat is vol voor Karius: Duitse doelman sleept Besiktas voor de rechter'

'Maat is vol voor Karius: Duitse doelman sleept Besiktas voor de rechter'

12-03-2019 21:16
25

Loris Karius heeft Besiktas voor de rechter gedaagd. De Duitse doelman claimt dat hij nog een aantal maandsalarissen tegoed heeft van de Turkse topclub. 

Dat melden meerdere media, waaronder BILD en Turkse media. Het is niet duidelijk hoeveel Karius nog van Besiktas krijgt, al meldt BILD wel dat het om een bedrag met zeven cijfers gaat. Karius is inmiddels naar de rechter gestapt en eist dat Besiktas het bedrag binnen tien dagen overmaakt. Daarna volgen er mogelijk sancties van de FIFA. 

Het gaat al maanden niet lekker tussen Karius en Besiktas. Besiktas ging afgelopen zondag met 3-2 onderuit tegen Konyaspor, waarna zijn trainer Senol Gunes. bijzonder kritisch was op de doelman. "Bij beide tegengoals ging Karius in de fout. Er is duidelijk iets mis met hem. Met zijn motivatie, met zijn houding, met zijn enthousiasme voor het voetbal. We zien ook geen verbetering."

"Het lijkt wel alsof hij geen deel uitmaakt van het team. We hebben er alles aan gedaan, maar het lukt ons niet. Daar ben ik als trainer ook verantwoordelijk voor. Je ziet dat hij talent heeft en soms heeft hij gewoon pech, maar er zit duidelijk iets fout. Laat ik het zo zeggen: mocht Tolga (de reservekeeper van Besiktas, red.) beschikbaar zijn, zou Karius niet spelen."

Karius speelt sinds vorig jaar zomer voor Besiktas. Liverpool heeft de Duitse doelman twee seizoenen verhuurd aan de club uit Istanbul. Karius kwam tot nu toe 21 competitiewedstrijden in actie.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie