PSV-dagen Pereiro lijken geteld: 'Technisch de beste speler die we hebben'

PSV-dagen Pereiro lijken geteld: 'Technisch de beste speler die we hebben'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 07:34wo 13-03-2019 om 07:34

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 07:38wo 13-03-2019 om 07:38

Willy van de Kerkhof wil dat trainer Mark van Bommel het mes zet in het middenveld van PSV. Het clubicoon van de Eindhovenaren hoopt dat Michal Sadilek, Pablo Rosario en Mohammed Ihattaren samen de kans krijgen bij de Eredivisie-koploper.

"Zoals PSV nu voetbalt, is het te voorspelbaar geworden. Voor mij is daarom het ideale middenveld Sadilek, Rosario en Ihattaren", zegt Van de Kerkhof tegen Voetbal International. "Ja, dat is erg jong, maar leeftijd telt niet. Als je goed bent, moet je spelen. Dit middenveld heeft techniek, staat tactisch goed en is fysiek sterk."

"Sadilek is echt een geweldige middenvelder", vervolgt Van de Kerkhof, die de Tsjech de voorkeur zou geven boven Jorrit Hendrix. "Hij verovert de bal snel, verplaatst hem vervolgens ook snel en hij geeft met zijn inzet een signaal af aan de rest van het team. Hij schroomt ook niet om af en toe flink uit te delen, dat hoort er ook bij."

"Tegen Ajax kun je zeker met Sadilek, Rosario en Ihattaren spelen, al is het ook niet onlogisch er nog een zekerheid in te bouwen", aldus Van de Kerkhof, die tegen mindere tegenstanders een 3-4-3 systeem zou overwegen. "Dan kan Hendrix er op het middenveld bij."

De dagen van Gastón Pereiro lijken volgens hem geteld. "Hij is technisch de beste speler die we hebben. Aan de bal is hij weergaloos, maar hij is geen echte teamspeler. Keihard werken hoort er ook bij, en juist dat doet hij veel te weinig."

Lees ook: 'PSV sluit langlopend dossier met nieuw en spectaculair verbeterd contract'

Poll

Vormen Rosario, Sadilek en Ihattaren het ideale PSV-middenveld?

(1531 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws