Olsen: Iedereen kan verdedigen, maar spelen zoals Ajax is extreem moeilijk

Olsen: "Iedereen kan verdedigen, maar spelen zoals Ajax is extreem moeilijk"

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 14:27wo 13-03-2019 om 14:27

Ajax heeft bewezen dat je ook zonder oneindige financiële middelen kunt presteren op het allerhoogste niveau. Dat is althans de mening van Morten Olsen, die verwonderd toekeek hoe de Amsterdammers ten koste van Real Madrid de kwartfinale van de Champions League bereikten.

Olsen was zelf trainer van Ajax in het seizoen 1997-1998 en volgt zijn oude club nog op de voet. "Het resultaat op zich is niet het belangrijkste, maar de manier waarop Ajax het heeft aangepakt in Madrid is dat wel", zegt de Deen tegen het Belgische Sport Foot Magazine. "Prachtig, zoals Ajax domineert. Dat is het mooiste, maar ook moeilijker. Iedereen kan verdedigen, maar spelen zoals Ajax is extreem moeilijk. Het vereist duidelijkheid, durf en lef."

"Het goede nieuws is dat in een tijd waarin geld de bepalende factor lijkt te zijn, een club uit een klein maar vooruitstrevend land nog steeds in staat is om te presteren", gaat Olsen verder. "Dit bewijst dat vasthouden aan je filosofie, zelfs in moeilijke tijden, zijn vruchten afwerpt."

Lees ook: Loting Ajax: de mogelijke tegenstanders in kwartfinale van de Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws