'Davids staat open voor Eredivisie-club': 'Zou hem wel willen zien bij FC Utrecht'

'Davids staat open voor Eredivisie-club': 'Zou hem wel willen zien bij FC Utrecht'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 19:14wo 13-03-2019 om 19:14

Edgar Davids zou ervoor openstaan om trainer te worden in de Eredivisie. Dat stellen Ulrich Landvreugd en Dick Schreuder, die de oud-international bijstonden tijdens zijn opmerkelijke avontuur als trainer-speler bij het Engelse Barnet.

Davids maakte op hen veel indruk. "Een topspeler is niet automatisch een toptrainer", zegt Schreuder tegen Voetbal International, dat terugblikt op zijn avontuur in de League Two. "Maar Edgar… Hij is zó bezeten. Kan ook echt heel goed voor een groep praten, ja, verbaal is hij ijzersterk. Als motivator, maar net zo goed over tactiek, techniek, enzovoort. In mijn ogen heeft hij alles in huis wat een trainer nodig heeft."

"Is Davids van de Ajax-school? Streeft hij mooi voetbal na? Nee", stelt Schreuder. "Eigenlijk kun je hem als trainer in één woord samenvatten: winnen. En hij heeft overal gezeten hè. Italië, Spanje, Engeland… Overal heeft hij wat opgestoken. Ik zou het weleens willen zien als Edgar besluit er voor de volle honderd procent voor te gaan en bijvoorbeeld FC Utrecht onder zijn hoede zou krijgen."

"En ik weet zeker dat als hij de mogelijkheid krijgt, en hij voelt zich goed bij die uitdaging, dat-ie het dan gewoon doet", vult Landvreugd, huidig trainer van AFC, aan. "Maar wel op een goed niveau. Hij heeft genoeg aanbiedingen gehad, weet ik, van clubs uit de Spaanse Segunda División en Italiaanse Serie B onder andere, maar die heeft hij afgeslagen. De Eredivisie zou-ie wel goed vinden. Die kans moeten ze hem alleen wel gunnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws