Debuterende Ajacied Lang: Ik dacht: jezus. Alsof ik droomde, ik werd wel gek

Debuterende Ajacied Lang: "Ik dacht: jezus. Alsof ik droomde, ik werd wel gek"

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 21:08wo 13-03-2019 om 21:08

Noa Lang is door het dolle heen na zijn beslissende invalbeurt voor Ajax tegen PEC Zwolle. De debuterende aanvaller van Jong Ajax kwam in de slotfase in het veld en gaf kort daarna de assist op de 2-1 van Daley Blind. 

"Het voelt alsof ik droom. Het is een droom om erin te komen en meteen beslissend te zijn, fantastisch. Ik kreeg de bal en als ik hem daar krijg zoek ik de chip-bal bij de tweede paal. Hij kwam perfect op het hoofd van Daley. Hij knikte hem binnen. Ik dacht: jezus. Alsof ik droomde, ik werd wel gek", vertelt Lang aan Ajax TV.

Lang zag een 'moeizame wedstrijd' van Ajax. "In de eerste helft hebben we nagelaten de tweede te maken, vooral vlak voor rust. In de tweede helft waren we zwakker en was PEC echt gevaarlijk. Toen kwam ook de goal, waarna we het even lastig hadden, tot de 85e minuut."

Na de gelijkmaker van Vito van Crooij moest Lang gaan warmlopen. "Alfred Schreuder zei dat ik moest warmlopen. Ik wist niet hoe snel ik de dug-out uit moest om te gaan lopen. Daarna zei de trainer (Ten Hag, red.) dat ik erin mocht."

"De opdracht? Ik moest op tien gaan staan, achter de spits. Ik moest proberen beslissend te zijn. Gelukkig hebben we dat gedaan. Ik ben wel koppig, maar ik heb vandaag heel goed geluisterd, haha."

Lees ook: Pover Ajax door het oog van de naald: Blind redt Amsterdammers in slotfase

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws