Cambuur neemt afscheid van Hake: weg ligt open voor De Jong

Cambuur neemt afscheid van Hake: weg ligt open voor De Jong

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 11:06do 14-03-2019 om 11:06

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 11:09do 14-03-2019 om 11:09

SC Cambuur neemt aan het eind van het seizoen afscheid van trainer René Hake. Dat meldt de Friese club via de officiële kanalen. Het aflopende contract van Hake wordt niet verlengd.

Dat besluit is genomen in 'goed overleg', zo meldt de club op de website. De club stelt zich de komende periode te gaan beraden beraden over de opvolging. Woensdag meldde Voetbal international al dat Cambuur 'een lijntje heeft uitgegooid' naar Henk de Jong, die aan het eind van het seizoen stopt bij De Graafschap. Hij lijkt dan ook topkandidaat om Hake op te volgen.

Door omstandigheden in de privésfeer - de vrouw van De Jong is ziek - wil de Fries volgend seizoen niet meer op en neer rijden van Drachten naar Doetinchem. Een baan bij een club in Friesland zou voor De Jong een mooie oplossing zijn. In het verleden was De Jong ook al werkzaam bij Cambuur.

Hake was sinds januari 2018 hoofdtrainer van de Friese club. Vorig seizoen haalde hij met Cambuur de play-offs, waarin het werd uitgeschakeld door FC Dordrecht. Momenteel staat SC Cambuur op de dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws