Lofzang op 'perfecte' Van Dijk: 'Dat is wat hem bijzonder maakt'

Lofzang op 'perfecte' Van Dijk: 'Dat is wat hem bijzonder maakt'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 11:43do 14-03-2019 om 11:43

In Engeland komt men superlatieven tekort om de uitstekende prestatie van Virgil van Dijk in de Champions League te omschrijven. De Oranje-international was woensdagavond belangrijk voor Liverpool in de gewonnen return tegen Bayern München, en niet alleen op verdedigend vlak.

'Virgil van Dijk steekt het hele seizoen al met kop en schouders boven de rest uit', steekt oud-voetballer Martin Keown van wal in zijn column voor The Daily Mail. 'Woensdagavond was hij de personificatie van perfectie. (...) Wat hem bijzonder maakt is dat hij nooit denkt: ik ben hier alleen om te verdedigen. Zelfs op een intense, belangrijke avond als deze is hij altijd op zoek naar een manier waarop hij de wedstrijd kan winnen voor het team. Hij is een voorbeeld voor elke jonge verdediger in de manier waarop hij altijd op zoek is naar de dodelijke pass.'

Van Dijk was van doorslaggevend belang met een assist op Sadio Mane voor rust en een kopgoal in de tweede helft. 'Liverpool heeft de geschorst Van Dijk defensief niet eens gemist in de eerste wedstrijd op Anfield. Maar gisteravond liet hij zien hoe belangrijk hij met zijn creativeit is voor Liverpool'.

Liverpool plaatste zich woensdagavond, net als FC Barcelona, voor de kwartfinale van de Champions League. Vrijdag volgt de loting voor de volgende ronde. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws