Ten Hag richting AZ-uit in onzekerheid over drietal: Tik op z'n enkel

Ten Hag richting AZ-uit in onzekerheid over drietal: "Tik op z'n enkel"

14-03-2019 13:25
71

Erik ten Hag weet nog niet of Hakim Ziyech en Frenkie de Jong aanstaande zondag inzetbaar zijn tegen AZ. De trainer van Ajax liet dat donderdagmiddag weten tijdens een persconferentie. Ook achter de naam van Noussair Mazraoui staat een vraagteken. 

Ziyech en De Jong bleken woensdagavond niet fit genoeg om te spelen tegen PEC Zwolle. Ziyech maakte geen onderdeel uit van de Ajax-selectie, De Jong werd op de bank gehouden door Ten Hag. "Het ontwikkelt zich", liet de coach donderdag weten. "We hebben er een verwachting bij, maar ik kan nu niet zeggen of ze zondag wel of niet aan de start zullen staan. De medische staf doet er alles aan om ze fit te krijgen."

Ook over rechtsback Mazraoui zijn er twijfels. "Hij heeft gisteren een tik op z'n enkel gehad. Vandaag is hij binnen gebleven. We moeten kijken hoe zich dat ontwikkelt."

Ook topscorer Dusan Tadic bleef binnen. "Dat had niet zozeer te maken met een blessure. Hij had wat buikklachten. Ik verwacht dat het voor zondag oké zal zijn."

Ajax won woensdagavond met 2-1 van PEC. Het gat naar koploper PSV werd door die zege verkleind tot twee punten. PSV gaat zondag op bezoek bij VVV-Venlo.