NAC gaat akkoord na transferverzoek en weet Mets met dikke winst te verkopen

NAC gaat akkoord na transferverzoek en weet Mets met dikke winst te verkopen

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 14:08do 14-03-2019 om 14:08

Karol Mets is per direct vertrokken bij NAC Breda. De verdediger maakt de overstap naar het Zweedse AIK Fotboll. NAC meldt dat donderdag via de officiële kanalen. Volgens Omroep Brabant houdt NAC zo'n 300.000 euro over aan de transfer. 

NAC doet zelf geen uitspraken over een transfersom. Wél meldt de hekkensluiter van de Eredivisie op de website dat de 25-jarige Mets 'minimaal het drievoudige oplevert van de transfersom die in het verleden voor hem is betaald'. Daarnaast heeft NAC een percentage bij doorverkoop bedongen.

Het was al een tijdje duidelijk dat Mets, international van Estland, wilde vertrekken uit Breda. Hij diende enkele weken geleden een transferverzoek in. Daarop liet trainer Mitchell van der Gaag de stopper buiten het elftal.

'Gezien de ongelukkige timing van het transferverzoek en het ontbreken van de mogelijkheid om een vervanger te halen, was NAC in principe niet bereid om mee te werken aan een vertrek, tenzij een transfersom zou worden betaald die in verhouding staat tot de situatie', meldt NAC.

'Aangezien AIK Fotboll daar uiteindelijk aan heeft voldaan, is in samenspraak met directie en technische staf besloten de verdediger te verkopen.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat NAC degraderen?

Ja
88%
Nee
12%
(4014 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws