Ten Hag laat Ajax-spelers vrij: 'Uiteindelijk moeten ze hun eigen keuzes maken'

Ten Hag laat Ajax-spelers vrij: 'Uiteindelijk moeten ze hun eigen keuzes maken'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 22:11do 14-03-2019 om 22:11

Erik Ten Hag beseft zich dat Ajax voor een loodzwaar programma staat. Tegen PEC Zwolle moesten Frenkie de Jong en Hakim Ziyech vanwege pijntjes al verstek laten gaan. Zondag wacht AZ, waarna de Oranje-internationals zich bij Ronald Koeman moeten melden voor twee interlands.

"We hebben al ontzettend veel wedstrijden gespeeld en krijgen ook nog heel veel wedstrijden. Als je zo snel wedstrijden achter elkaar speelt, kan het voorkomen dat je een speler moet missen. Dat moeten we met de selectie op gaan vangen", vertelt Ten Hag op de persconferentie.

Ten Hag vindt dat de speler zelf moet beslissen wat hij doet. "De speler moet zijn eigen belangen afwegen en zijn eigen keuzes maken. Het Nederlands elftal speelt ook belangrijke wedstrijden. De gezondheid van een speler moet altijd voorop staan. Het gaat nu om titels. Dit is hét moment. De komende weken kunnen ze iets pakken in hun carrière. Daar moeten we ons van bewust zijn."

Ten Hag neemt Daley Blind (29) als voorbeeld. "Daley is heel ervaren en heeft al met dat bijltje gehakt. Andere spelers die aan het begin van hun carrière zitten hebben nog nooit zo'n programma gehad. Je vertelt ze waar het om gaat, wat ze kunnen verwachten en waar ze aan moeten denken. Uiteindelijk moeten ze hun eigen keuzes maken."

Lees ook: Ten Hag richting AZ-uit in onzekerheid over drietal: "Tik op z'n enkel"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws