De Boer heeft liever Spurs dan FC Porto: 'Iets betere spelers dan bij PEC Zwolle'

De Boer heeft liever Spurs dan FC Porto: 'Iets betere spelers dan bij PEC Zwolle'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 07:34vr 15-03-2019 om 07:34

Ronald de Boer heeft liever dat Ajax vrijdagmiddag gekoppeld wordt aan Tottenham Hotspur dan dat FC Porto uit de koker komt. Volgens de FOX Sports- en Veronica-analist ligt het spel van de Londenaren Ajax het beste.

'Voetballende' teams als Bayern München en Real Madrid haalden dit seizoen het beste in de Amsterdammers naar boven, stelt De Boer vast. "Spurs zal ook niet twee bussen voor het eigen doel parkeren. Dat ligt Ajax beter dan een fysiek sterke, defensieve ploeg, die op kansen loert", vertelt hij aan De Telegraaf. De nummer drie van Engeland speelde in de groepsfase nog tegen PSV. "Het klopt dat PSV grote delen van de wedstrijd werd weggespeeld", doelt De Boer op de 2-2 in Eindhoven. "Maar ik denk dat Ajax Europees gezien beter met zulke speelwijzen kan omgaan dan PSV."

FC Porto wordt door velen gezien als de zwakke broeder van de kwartfinalisten, maar De Boer is beducht voor de Portugezen. "Het interesseert Porto geen bal hoe ze doorkomen, als ze maar doorkomen. Het elftal heeft een heel gesloten defensie." Wanneer Ajax net zo speelt als woensdagavond tegen PEC Zwolle, komen ze in de problemen tegen FC Porto, denkt de voormalig Oranje-international. "Als je zag hoeveel ruimte Ajax weggaf… Ik denk dat Porto voorin iets betere voetballers heeft dan PEC, dus dan liggen er zo twee of drie in."

Vrijdagmiddag vindt de loting voor de kwartfinale van de Champions League plaats. Ajax kan behalve Tottenham Hotspur en FC Porto ook FC Barcelona, Juventus, Manchester United, Manchester City en Liverpool treffen.

Lees ook: Zeven mogelijke tegenstanders: op wie moet Ajax vrijdag wel of niet hopen?

Poll

Wie zou jij graag als tegenstander van Ajax willen zien?

(17994 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws