'Ze zullen het vandaag in Amsterdam niet veel over ons hebben, logisch'

'Ze zullen het vandaag in Amsterdam niet veel over ons hebben, logisch'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 14:33vr 15-03-2019 om 14:33

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 14:38vr 15-03-2019 om 14:38

Ajax bereidt zich, in de schaduw van de Champions League-loting, voor op het traditioneel lastige uitduel met AZ. Trainer John van den Brom is van plan om de Amsterdammers het vuur aan de schenen te leggen.

"Ze zullen het vandaag in Amsterdam niet veel over AZ hebben", liet Van den Brom vrijdagmiddag weten tijdens het wekelijkse perspraatje, geciteerd door de AZ-site. "Dat is logisch, want ze hebben lang naar deze loting uitgekeken. Maar zondag zal het niet meer over de Champions League gaan", kondigt de scheidend trainer aan nadat Ajax door de UEFA werd gekoppeld aan Juventus.

Van den Brom weet nog niet of hij een Ajax op volle oorlogssterkte gaat treffen: de Amsterdammers moesten het woensdagavond tegen PEC Zwolle doen zonder Frenkie de Jong en Hakim Ziyech. "Dat hoort bij zo'n vol programma (de uitwedstrijd tegen AZ is Ajax' vierde wedstrijd in twaalf dagen, red.). We zullen het zondag zien."

AZ heeft geen fysieke ongemakken. Alleen de langdurig geblesseerde Myron Boadu zal ontbreken, hoewel de achttienjarige spits deze week de trainingen heeft hervat na zijn enkelbreuk. "Ik denk dat we hem nog wel kunnen gebruiken dit seizoen", aldus Van den Brom. "Verder is de hele selectie wedstrijdfit."

AZ en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in het AFAS Stadion.

Poll

Hoe gaat AZ-Ajax eindigen?

(3323 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws