Endt geeft Ajax '35 procent kans': 'Als ze daar de slag winnen, zijn ze heel ver'

Endt geeft Ajax '35 procent kans': 'Als ze daar de slag winnen, zijn ze heel ver'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 15:35vr 15-03-2019 om 15:35

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 15:46vr 15-03-2019 om 15:46

David Endt is zeer te spreken over het affiche tussen Ajax en Juventus in de kwartfinale van de Champions League. De voormalig teammanager van de Amsterdammers en liefhebber van het Italiaanse voetbal ziet wel degelijk kansen voor de ploeg van coach Erik ten Hag.

"Ik had gehoopt dat ze Juventus zouden loten. Dat heeft niet zozeer te maken met de kansen, maar wel dat het een fantastische aankondiging is", zegt Endt in gesprek met VoetbalPrimeur. "Het is een wedstrijd met veel historie en traditie. Ze hebben elkaar al vaak ontmoet, ook op het allerhoogste niveau. Dat geeft extra glans aan een dubbel duel zoals deze."

Endt geeft Ajax in april '35 procent kans'. "Ik vind het geen kansloze missie. De kans is misschien wat minder, omdat je tegen een ploeg van zeer zwaar kaliber speelt, maar ook een ploeg die al heel lang niet heeft gewonnen. Wel de finale heeft bereikt, maar niet heeft gewonnen. Dat zegt ook wel iets. Ze hebben geïmponeerd in de thuiswedstrijd tegen Atlético, maar ze vielen zwaar tegen in de uitwedstrijd. Wij hebben ook een paar aardige spelers. Ik geloof er wel in."

Lees ook: Loodzware loting: Ajax treft Juventus in kwartfinales Champions League

De kracht van De Oude Dame schuilt volgens Endt in het 'collectief, de ervaring en het fysiek dat in elke linie aanwezig is'. "En ze hebben een aantal spelers die het verschil kunnen maken. Nummer één is natuurlijk onze vriend Cristiano Ronaldo. Die is extra gemotiveerd om ook bij een andere club te laten zien dat hij Europese titels kan halen."

Toch ziet Endt dus wel mogelijkheden. "Met het spel dat Ajax kan brengen als ze in topvorm zijn, kunnen ze ook voor Juventus een probleem zijn. Met name wanneer ze durven om aan te vallen. Wanneer je durft en ze in de verdediging probeert pijn te doen, dan heb je een kans. Zeker op de vleugels achterin liggen er mogelijkheden om er doorheen te komen."

Volgens Endt wordt de slag op het middenveld cruciaal. "Met name op het middenveld moet het spel met snelheid en accuratesse gemaakt worden door Ajax. Als ze daar de slag winnen, zijn ze heel ver. Het middenveld is echt essentieel."

(Teun Buis/VoetbalPrimeur)

Poll

Heeft Ajax kans tegen Juventus?

(13083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws