Wie stopt Ajax, was het toch? We staan na 25 duels nog altijd 2 punten voor...'

"Wie stopt Ajax, was het toch? We staan na 25 duels nog altijd 2 punten voor...'

16-03-2019 12:10
206

Daniel Schwaab ziet dat er na de winterstop gemor is op de prestaties van PSV in de Eredivisie. De dertigjarige verdediger weigert het echter al te somber in te zien en wijst op de voorsprong op Ajax.

"Kijk nog eens in die Voetbal International van afgelopen zomer", zegt Schwaab in het Eindhovens Dagblad. "Wie stopt Ajax, was het toch?", verwijst hij naar de voorspelling die bijna alle trainers deden voorafgaand aan het seizoen. "Wat ik er maar mee wil zeggen, is dat we er gewoon goed voorstaan. We staan na vijfentwintig wedstrijden nog altijd twee punten voor Ajax en gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dat zo blijft. Niemand praat ons in de put."

"Vorig jaar hoorde ik ook kritiek op ons rond deze periode, maar ik heb alleen maar feestende mensen gezien toen we in april in Eindhoven op het Stadhuisplein stonden", vervolgt de Duitser, die benadrukt dat PSV de komende weken de steun van de fans nodig heeft. "Er wordt veel van ons verwacht, maar er zijn in een seizoen ook altijd fases waarin het even minder gaat. Je wint niet altijd met een ruim verschil, soms is het minder leuk om te zien en komt het op andere dingen aan."

"Als het thuispubliek fluit, kan dat iets doen met jonge spelers. Ze kunnen er misschien onzeker van worden en dat kan invloed hebben op de prestaties. Laten we dat met zijn allen voorkomen", besluit Schwaab.

Lees ook'PSV wil verder met Schwaab: Duitse verdediger twijfelt over aanbieding'