Stevens en Schalke moeten in de achteruitkijkspiegel kijken, Weghorst in bloedvorm

Stevens en Schalke moeten in de achteruitkijkspiegel kijken, Weghorst in bloedvorm

16-03-2019 17:21
26

Huub Stevens is in mineur begonnen aan zijn derde periode als trainer van Schalke 04. Die Königsblauen verloren in eigen huis van RB Leipzig en blijven onderin de Bundesliga-middenmoot hangen. De zaterdagmiddag van Wout Weghorst verliep een stuk beter.

De enige goal van de wedstrijd viel al binnen het kwartier. De thuisploeg leek goed weg te komen na een schot tegen de paal van Yusuf Poulsen, maar kreeg de bal niet weg en zag Timo Werner profiteren: 0-1. Schalke probeerde in de resterende 75 minuten op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar kon weinig uitrichten tegen de nieuwe nummer drie van de Bundesliga.

De nummer twee van vorig seizoen zakt naar de vijftiende plaats, doordat FC Augsburg met 3-1 won van Hannover 96. Nummer zestien VfB Stuttgart speelde gelijk tegen Hoffenheim (1-1) en sluipt dichterbij het geplaagde Schalke. Jeffrey Gouweleeuw viel kort voor tijd in namens FC Augsburg, Joshua Brenet bleef negentig minuten lang op de Hoffenheim-bank zitten.

VfL Wolfsburg-spits Wout Weghorst was zaterdagmiddag in topvorm. Die Wölfe gingen tegen Fortuna Düsseldorf rusten met een 1-1 stand (Admir Mehmedi had na voorbereidend werk van Weghorst de stand gelijkgetrokken), waarna vijf krankzinnige minuten volgden. Weghorst tikte in korte tijd de 2-1 en de 4-1 tegen de touwen en bereidde de 3-1 van Robin Knoche voor. De 4-2 van Benito Raman kon Wolfsburg niet meer deren. In de blessuretijd maakte Weghorst zelfs zijn hattrick vol: 5-2! De spits uit Borne staat nu op twaalf treffers tijdens zijn debuutseizoen in de Bundesliga.