LIVE-discussie: Heerenveen stelt 'echte' rechtsback op, nieuwe De Graafschap-spits

LIVE-discussie: Heerenveen stelt 'echte' rechtsback op, nieuwe De Graafschap-spits

16-03-2019 17:45
23

SC Heerenveen en De Graafschap gaan om 18.30 uur de Eredivisie-zaterdag op gang helpen. Eerder dit seizoen, op 6 oktober, wonnen de Friezen met 0-5 in Doetinchem: de eerste en voorlopig laatste clean sheet van Heerenveen dit seizoen.

De thuisploeg treedt aan zonder de tot rechtsback omgeturnde Jizz Hornkamp: de geboren verdediger Doke Schmidt neemt zijn plek rechts achterin over. Kik Pierie moest tegen ADO Den Haag verstek laten gaan wegens een blessure en is wederom niet van de partij. Ibrahim Dresevic staat opnieuw in het hart van de Friese defensie.

Wedden

Meer odds

De Graafschap begint met één wijziging ten opzichte van de 3-2 nederlaag bij Willem II. Nabil Bahoui stond in het Koning Willem II Stadion in de punt van de aanval, maar is zaterdag niet van de partij vanwege een blessure. Charlison Benschop neemt de honneurs waar. Stef Nijland is juist hersteld van een blessure en zit voor de eerste keer sinds de tweede seizoenshelft bij de wedstrijdselectie.

De opstellingen:
SC Heerenveen: Hahn; Schmidt, Höegh, Dresevic, Woudenberg; Rienstra, Vlap, Kobayashi; Van Bergen, Lammers, Johnsen.

De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, Van de Pavert, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa; Narsingh, Benschop, Burgzorg.