Klaassen en Werder Bremen delen in Leverkusen tik uit aan Bayer van Bosz

17-03-2019 15:25
5

De indrukwekkende opmars van Bayer Leverkusen in de Bundesliga onder Peter Bosz is zondag tot halt gekomen. Werder Bremen - met Davy Klaassen 90 minuten op het veld - boekte een 3-1 zege in de BayArena.

Zonder de geblesseerde uitblinker Kai Havertz begon Bosz aan het thuisduel met Werder. Bij aanvang van de Bundesliga-clash had nummer zes Leverkusen zes punten meer dan nummer negen Werder.

In de eerste helft ging het compleet mis voor Die Werkself. Twee keer sloegen de gasten toe uit een snelle tegenaanval. In de dertiende minuut haalde Max Kruse de trekker over en tien minuten voor rust bleef Milot Rashica, oud-aanvaller van Vitesse, na een counter koel voor het doel.

Vrij snel na de pauze dácht het team van Bosz de 1-2 te maken, maar de goal werd afgekeurd. Het duurde vervolgens tot de 75e minuut voordat de aansluitingstreffer alsnog viel. Leon Bailey schoot een vrije trap snoeihard en onhoudbaar binnen.

De Jamaicaan kreeg vlak voor tijd ook nog de kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Hij miste echter. Kruse deed dat diep in blessuretijd niet. Met zijn tweede goal van de middag gooide de Bremen-spits het duel in het slot.

De thuisnederlaag is een fikse domper voor Leverkusen, des te meer omdat directe concurrent RB Leizpig zaterdag won van Schalke 04, met 0-1. Leverkusen heeft na 26 speelrondes vijf punten achterstand op de vierde plek. Werder is opgeklommen naar plek acht.