Ten Hag ziet slordig Ajax en 'pijnlijke' nederlaag: Een dreun

Ten Hag ziet slordig Ajax en 'pijnlijke' nederlaag: "Een dreun"

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 17:15zo 17-03-2019 om 17:15

De titelstrijd is zéker nog niet gestreden, ondanks een pijnlijke nederlaag in Alkmaar (1-0) en een achterstand van vijf punten op koploper PSV. Dat zei trainer Erik ten Hag zondag, voor de camera van FOX Sports. 

Volgens Ten Hag had het uitvallen van de geblesseerde Hakim Ziyech, na een halfuur, invloed op de uitslag in het AFAS Stadion. "We beginnen goed aan de wedstrijd, hadden controle. Hakim moest eruit, zijn kuit liep vol. Het ritme van de wedstrijd wordt dan gebroken en toen kreeg AZ de overhand. Na de rust hebben we weer wat omgezet. We kregen meteen een goede kans, daarna kreeg AZ weer de overhand", aldus Ten Hag. "Met name over onze linkerkant kwamen we ontzettend in de problemen."

Ajax oogde erg slordig, vond hij. "Dat heb ik in de rust ook gezegd. We moesten balvaster spelen. We speelden wel op hun helft, maar moesten vaster aan de bal zijn."

AZ kreeg veel kansen. "Normaal zijn we vaster aan de bal. Als je snel de bal verliest, zet je hen in hun kracht en krijg je zelf weinig kansen. Zeker in de eerste helft. Al kregen we met Donny van de Beek wel een goede kans. Je weet dat je het moeilijk gaat krijgen. Als je snel de bal verliest, sta je hoger op het veld en geef je ruimtes weg in je rug. Dan moet je achteruit en laat je ook wel wat toe."

"Dit is vervelend. Je loopt tegen een dreun aan, maar je moet weer verder", vervolgde Ten Hag zijn verhaal. "We weten dat we beter kunnen. De strijd is nog niet gestreden en we moeten doorgaan. Het doet zeker pijn. Dit moeten we verwerken. We moeten in de achtervolging."

Lees ook: Onherkenbaar Ajax verliest van AZ en krijgt harde tik in titelstrijd

Poll

Wie wordt kampioen?

(6287 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws