Buijs roept team tot de orde na massale ruzie: 'Twee, drie compleet doorgedraaid'

Buijs roept team tot de orde na massale ruzie: 'Twee, drie compleet doorgedraaid'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 17:32zo 17-03-2019 om 17:32

Laatste update: zondag 17 maart 2019 om 20:19zo 17-03-2019 om 20:19

Het was een opvallend moment tijdens de slotfase van FC Groningen-ADO Den Haag: het opstootje vlak voor rust, waarbij vrijwel alle aanwezige spelers bij betrokken waren. FC Groningen-trainer Danny Buijs moest tussenbeide komen.

De trainer betrad daarbij het veld, maar werd niet naar de tribune gestuurd door arbiter Dennis Higler. "Ik zei al tegen hem: ik ga er maar met één intentie ernaartoe, om de boel te sussen en mensen uit elkaar te halen", liet Buijs na afloop weten aan FOX Sports. "Ik denk dat niemand erop zit te wachten als je twee, drie rode kaarten krijgt. Wij niet, ADO niet en de scheidsrechter niet."

Buijs werd nog in zijn knieholte geschopt door ADO-aanvaller Sheraldo Becker. "Ja, die voelde ik goed. Volgens mij heb je dan ook een tabletje nodig, als je dat doet...", liet hij weten tijdens het terugkijken van de beelden. "Er waren er twee of drie compleet doorgedraaid."

Tijdens de rust sprak Buijs zijn spelers bestraffend toe in de kleedkamer. "Ik ben niet blij met het gedrag van mijn spelers op zo'n moment. Voor hetzelfde geld stuurt de scheidsrechter er twee of drie uit. En dan moet je een paar weken op de tribune gaan zitten, terwijl dat nergens voor nodig is. El Khayati maakte een overtreding: nou, prima. De scheidsrechter fluit ervoor en klaar."

Lees ook: FC Groningen vervolgt indrukwekkende wederopstanding: Immers de 'matchwinner'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws