De Ligt steekt hand in eigen boezem: 'Hebben we in de kleedkamer al gezegd'

De Ligt steekt hand in eigen boezem: 'Hebben we in de kleedkamer al gezegd'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 18:06zo 17-03-2019 om 18:06

Laatste update: zondag 17 maart 2019 om 18:16zo 17-03-2019 om 18:16

Anderhalve week nadat Ajax Real Madrid voetballes gaf in eigen huis, werden de Amsterdammers in Alkmaar overklast door AZ. Aanvoerder Matthijs de Ligt verscheen voor de VoetbalPrimeur-microfoon en zocht naar verklaringen.

Bennett van Fessem
ALKMAAR

Volgens De Ligt heeft Ajax de nederlaag aan zichzelf te wijten. "We haalden niet ons gebruikelijke niveau, in de zin van passing en druk zetten als we de bal verloren. Dat deed AZ veel beter", concludeerde de aanvoerder in gesprek met VoetbalPrimeur. "Als zij de bal verloren, doken ze er meteen bovenop. Normaal kunnen wij ons daar onderuit voetballen. Maar omdat we zo slordig waren, kregen ze energie en bleven ze maar gaan." AZ bestreed Ajax met dezelfde wapens als waarmee de Amsterdammers Real Madrid het leven zuur maakte. "Dat klopt. En daarom verlies je hier."

Na de interlandperiode wacht direct een cruciale wedstrijd. Koploper PSV komt op zondag 31 maart naar de Johan Cruijff Arena. "We hebben in de kleedkamer al tegen elkaar gezegd: dit was de kans om bij PSV te blijven, maar nu sta je vijf punten achter. Of we de koppen bij elkaar gaan steken? Als we weer terug zijn van het Nederlands elftal, zullen we zeker bij elkaar gaan zitten."

Lees ook: 'Als je de titel wil, mag je geen offdays hebben. Maar dit was er een'

Bekijk hieronder het volledige interview met De Ligt:

Poll

Heeft Ajax de titel definitief verspeeld?

(6719 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws