'Als je de titel wil, mag je geen offdays hebben. Maar dit was er een'

'Als je de titel wil, mag je geen offdays hebben. Maar dit was er een'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 16:40zo 17-03-2019 om 16:40

Ajax-captain Matthijs de Ligt kon niet anders dan bittere conclusies trekken na de 1-0 nederlaag op bezoek bij AZ. De Amsterdammers hebben nog acht wedstrijden de tijd om het gat met PSV, dat vijf punten bedraagt, te dichten.

De Ligt concludeerde na afloop dat Ajax 'zichzelf' niet was. "Vooral tijdens de eerste helft, maar tijdens de tweede ook, denk ik", liet de negentienjarige stopper weten aan FOX Sports. De Ajax-aanvoerder had complimenten over voor het spel van AZ. "Maar het lag aan onszelf, wij misten de scherpte die AZ wel had."

Op de vraag waarom Ajax uitgerekend in Alkmaar geen schim van zichzelf was, moest De Ligt het antwoord schuldig blijven. "Als ik het wist, zou ik het zeggen. Als je de titel wil, mag je geen offdays hebben, vandaag was er duidelijk zo een. Jammer." Ajax staat nu vijf punten achter PSV, dat na de interlandbreak naar de Johan Cruijff Arena afreist. "We wisten dat PSV gewonnen had en we wilden de druk erop houden. Dit is heel zuur. We moeten tegen PSV op ons best zijn."

Ajax en PSV trappen op zondag 31 maart af om 16.45 uur.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is de titelrace nu beslist?

(2737 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws