De Jong baalt na zeperd in Alkmaar: 'Ik was zeker geen uitzondering'

De Jong baalt na zeperd in Alkmaar: 'Ik was zeker geen uitzondering'

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 18:11zo 17-03-2019 om 18:11

Ajax-controleur Frenkie de Jong stond vol teleurstelling de media te woord na de 1-0 nederlaag tegen AZ van zondagmiddag. Volgens de man van 86 miljoen euro zakten de Amsterdammers collectief door de ondergrens in het AFAS Stadion.

Na de 'mokerslag' in Alkmaar verscheen De Jong voor de camera's van FOX Sports. "Ik denk dat wij vandaag (zondag, red.) ver onder ons niveau hebben gespeeld. AZ deed het ook goed hoor, daar niet van. Maar ik denk vooral dat wij slecht gespeeld hebben", concludeerde de man uit Arkel.

Ajax werd zondagmiddag op vrijwel alle fronten afgetroefd door Ajax. "We waren heel slordig aan de bal, terwijl dat normaal niet ons probleem is, het druk zetten liep niet goed. Eigenlijk liep niets goed vandaag", somde De Jong op.

Ook over zijn eigen prestatie was De Jong niet tevreden. "Ik heb niet goed genoeg gespeeld zodat het team beter werd. Wij hebben allemaal slecht gespeeld en ik was daar zeker geen uitzondering op. Vermoeidheid? Weet ik niet. We hebben veel wedstrijden gespeeld, maar dat mag je niet als excuus gebruiken."

Lees ook: Onherkenbaar Ajax verliest van AZ en incasseert harde tik in titelstrijd

Poll

Is de titelrace nu beslist?

(2737 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws